5 dingen die je zelf kan doen voor valentijn

  • Posted By : Cupido
  • 5 Hits

1. De 365 Dagen Bokaal

Maak een bokaal waarin je 365 zelf geschreven briefjes schrijft. Op elk briefje schrijf je een lieve boodschap, bijvoorbeeld waarom je van je partner houdt, waarom je partner je gelukkig maakt, wat je kan doen lachen, wat je apprecieert aan je partner of leuke herinneringen die jullie samen delen.

Als je met post-its werkt kan je ook alles opdelen in kleuren. De roze briefjes zijn dan bijvoorbeeld "waarom ik van je hou" en de gele zijn dan bijvoorbeeld "leuke herinneringen". Maak ook een kleine handleiding (die je liefst zelf schrijft met de hand) om in de bokaal te steken. Werk af met een leuke strik. In de handleiding schrijf je dan dat je partner het komende jaar elke dag 1 briefje uit de pot mag nemen en lezen.

Geen inspiratie? Hier zijn een aantal voorbeelden: je luistert naar me, je kookt heel lekker, je vindt mijn vriendinnen leuk, je hebt een leuk accent, je doet me altijd lachen, je bent er voor me als ik je nodig heb, ik vind het leuk als je met de kinderen speelt, ik kan helemaal mezelf zijn bij jou, je rookt niet, jij lacht met mijn domme mopjes, jij herinnert je al die leuke kleine details over me, je ruikt altijd lekker, je bent schattig als je verward bent, je geeft me een knuffel als ik 's nachts in bed kruip, ...

2. Schrijf een uniek gedicht

Met een zelfgemaakt gedicht kan je nooit iets fout doen. Integendeel, het gaat om de energie en liefde die je stopt in het maken van het gedicht. Iets dat volledig uit jezelf komt, of toch al zeker de energie en tijd en moeite die je steekt in het schrijven van een gedicht is voor je vele partners meer waard dan de duurste cadeau uit de catalogus. Je kan een mooi cadeautje natuurlijk ook altijd combineren met een leuk gedicht om de kers op de taart te zetten.

Weet je niet hoe je aan zo'n gedicht moet beginnen? Een paar tips. Niet elk gedicht hoeft regel per regel te rijmen. Het gaat veel meer om de tekst dan om de puristische vorm van een gedicht (tenzij je partner leerkracht Nederlands is misschien). Je kan in het gedicht wat humor verwerken of leuke dingetjes die jij en je partner een uniek koppel maken, zoals herinneringen aan grappige dingen die jullie samen hebben meegemaakt.

Is je gedicht af? Schrijf het op een mooie kaart of op een mooi blad papier. Je kan het ook origineel verpakken, bijvoorbeeld oprollen met een strikje rond, of op houten stokjes rollen of in een fles stoppen. Je kan er voor kiezen om het gedicht zelf te gaan voorlezen of om je partner het zelf te laten lezen. Hoe dan ook, wees maar zeker dat het een mooi momentje wordt!

3. Rij naar de duinen aan zee

Doe eens gek en pak je partner mee naar de duinen. Het is misschien lang rijden en het is koud buiten, maar de beste koppels zijn de koppels die samen de gekste dingen doen. Neem een flesje bubbels mee en wat glazen. Om alles af te maken kan je nog een liefdesbrief schrijven. Pure romantiek.

Hebben jullie ook een hond? Dan is het de perfecte tijd van het jaar om hem op strand los te laten. Er zijn immers stranden waar je rond deze periode je hond vrij mag uitlaten zonder leiband. Wat is er mooier dan elkaar knuffelen op een leeg strand met je hondje aan je benen?

Vergeet wel geen dikke jas, want het kan behoorlijk hard waaien aan de zee!

4. Maak een fotoboek

Een fotoboek is echt iets unieks van jullie samen. Iedereen heeft tegenwoordig honderden foto's op zijn of haar mobieltje, maar wat doen we er mee? Ga eens door al je foto's van de voorbije jaren, je uitstapjes samen, de mooie momenten samen, de dingen die jullie samen hebben gedaan en waar je herinneringen aan hebt. Mooie reis gemaakt? Samen een verbouwing gedaan? Samen met de hond gaan wandelen? Ideaal om een collage van te maken.

Je hebt online diensten om fotoboeken samen te stellen als je wat handig bent met computers. Je kan ook de foto's laten printen en ze uitknippen in leuke vormen en samen in een fotoboek, zoals vroeger. Dat maakt het allemaal een beetje hands on.

Vergeet er geen leuke tekstjes bij te zetten. Je kan er ook leuke stickertjes bij plakken die ze verkopen voor fotoboeken met tekstjes zoals 'WAUW' of met tekst balonnetjes zoals 'Wat een lekker stuk'.

5. Ontbijt aan bed

Een klassieker, maar hij blijft werken: ontbijt aan bed. Kruip stilletjes van onder de wol en glip naar de keuken om je geliefde een lekkere maaltijd te prepareren. Het hoeft niet heel moeilijk of duur te zijn, het is vooral de intentie die telt.

Het moet ook niet per sé duur zijn. Je kan het ontbijt gewoon aanpassen aan het moment. Maak je een toast met ei? Snij een hartje uit de toast en maak daar het eitje in!

Hou er een beetje rekening mee of je partner een veel-eter is 's morgens of niet. Als je 8 pistolets, 3 croissants, een banaan en vers fruit, 2 soorten fruitsap, chocoladekoeken, yoghurt koffie en thee gaat serveren is het een beetje jammer als je geliefde na 1 croissant al genoeg heeft gegeten.

artikels

Lees ook

WTF valentijn

3 redenen waarom valentijn 2020 altijd zal bijblijven

Sinds 2020 is er nu ook een aparte feestdag voor minnaars, want je kan onmogelijk bij je vrouw en bij je minnares zijn. En wat met singles? Dat en sappige verhalen van obers over valentijn fails.

lees meer

Quiz

Hoe romantisch ben jij? Ontdek het hier

Doe mee aan deze romantische personlijkheidstest en ontdek hoe geschikt jij bent voor valentijn.

doe de test

Romantische hotels dichtbij
Creatief

Creatieve dingen die je zelf kan doen voor valentijn

Blut? Geen geld meer om je valentijn te verwennen? Dat hoeft geen probleem te zijn, er zijn immers dingen die je zelf kan doen die geen geld hoeven te kosten. En het is de attentie die telt!

aan de slag

Waarom Valentijn

Waarom vieren we eigenlijk valentijn en valentijnsdag?

De geschiedenis van valentijn gaat terug tot de Romeinen, waar bisschop valentijn als martelaar stierf. Hij was gekend als een zeer hulpzaam man die opkwam voor de zwakkeren en de minderbedeelden, maar werd onthoofd omdat hij de keizer probeerde te converteren naar het Christendom.

ik wil weten waarom

Duistere geschiedenis van valentijn

De duistere geschiedenis van het ontstaan van valentijn en de valentijnsorgien

De geschiedenis van valentijn kent ook een duisters kantje. Eigenlijk is valentijnsdag ontstaan uit een oud heidens feest waarbij er massa orgien plaatsvonden die hun oorsprong vonden in de grot waar Romulus en Remus ooit Rome oprichtten.

ok vertel me meer

Valentijn of valentijn

Hoe schrijf je nu eigenlijk valentijn?

Met of zonder hoofdletter? En is het Valentijnsdag of valentijnsdag? En is het valentijnscadeau of Valentijnscadeau.

zeg het nu

Romantische hotels dichtbij
Romantische hotels dichtbij

Romantische hotels dichtbij

Een weekendje weg voor valentijn met de wagen? Dan wil je niet te ver rijden (of je valentijn is al om zeep voor je er bent). Wij selecteerden een aantal super romantische hotels die niet al te ver weg zijn voor een zalig weekendje weg.

toon mij die hotels

Romantische bed and breakfasts
Romantische B&B

Romantische bed and breakfasts

Kies je voor de charme van een B&B? De laatste jaren zijn er veel nieuwe bijgekomen, wij maakten een selectie van een aantal romantische B&B's die bereikbaar zijn voor een romantisch weekendje weg.

toon mij die bed and breakfasts

Romantische Toplocaties

Romantische Toplocaties voor valentijn

Sommige verblijven zijn zo tot de verbeelding sprekend dat ze een categorie op zich vormen. Wij selecteerden een aantal toplocaties voor uw valentijn. Zet de koffers maar al klaar!

show me